Fina Modesty

Bla

Det här korsstygnsbroderiet var det som startade mitt intresse för handarbete.

Jag började med broderiet år 2013 och höll på från och till i ett år. Sedan dess har det legat i en låda i väntan på att ramas in, det blev liksom aldrig av. Nu hänger det på väggen, äntligen, och det blev jättefint!

Jag tog mod till mig och tvättade tyget försiktigt, med parfymfri tvål. Det behövdes eftersom jag höll på med det så länge. Sedan pressade jag ut vattnet genom att lägga tyget mellan två handdukar och trampa på det, lät det torka en stund och strök det utan ånga tills det var torrt. Jag lämnade in broderiet på Ehns och fick det inramat.

Tavlan är cirka 50×45 cm. Jag köpte mönstret från sajten Picture Craftwork. Där kan man lägga in vilken bild man vill och så gör sajten om bilden till ett korsstygnsmönster. Man kan bland annat välja hur stort mönstret ska vara och hur många färger man vill använda.

Jag använde mig av tre färger; vitt, svart och grått.  Jag valde att inte fylla i bakgrunden med vitt, utan lämna aida-väven synlig. Det blev snyggt tycker jag. Det var också ett plus att det blev mindre att göra!

Bilden kommer från en Modesty Blaise-bok, tecknad av Jim Holdaway. Jag har alltid gillar Modesty. Hon är tuff!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s