Minecraft-party!

kalas

Äldsta sonen fyllde åtta och han bjöd killarna i klassen på kalas. Temat var Minecraft förstås!

Jag lagade en TNT-tårta med marsipanlock, text gjord av lakritssnöre, och tändhattar av marshmallows och lakritssnöre. Inuti tårtan var det brownie-tårbottnar. Fyllningen var två varv bananskivor och grädde och ett varv kokossmörkräm. Receptet för brownies hittade jag här.

kaka1

Istället för ljus i tårtan hade vi en brinnande isfackla. Det var populärt!

Det bjöds på lite annat gott också:

Kalas3

Jag skrev ut bilder från Minecraft och sonen hjälpte till att bestämma vad vi skulle ha. Gröna kulor passade bra som ”slime-bollar” och jordgubbarna var ”redstone”.

Efter tårtan hade vi lagtävlingar. Lagen hette ”emerald” och ”lapis lazuli”. Det var frågesport, tävling i att vika och kasta pappersflygplan, trädgårdsbowling, kasta basketboll i korg och skjuta fotbollsstraff. Sist av allt fick lagen i uppdrag att på fem minuter bygga ett så högt torn som möjligt. De hade varsin lika stor hög med träbitar som blev över från vårt verandabygge.

Tävlingarna fungerade lite speciellt. Lagen fick olika ”utmaningar” och det räckte med att en i laget klarade utmaningen så blev det full poäng. Tornbygget handlade också om samarbete. Ett lag byggde ett stadigt torn, det andra laget byggde högt med smala pinnar. Med fem sekunder till godo rasade det höga tornet och laget som satsade säkert vann hela tävlingen. Spännande in i det sista!

ny.jpg

Jag använde två appar för att fixa poängtavla, utmaningar och godispåsar: Photogrid för att sätta ihop flera bilder på samma papper, och Phonto för att sätta text till bilderna. Det var väldigt enkelt!

Inbjudningskorten matchade tårtan och presenter till godispåsarna gjorde sonen själv till kompisarna med plastpärlor.

Det var roligt med kalas, men ganska skönt att det är ett år till nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s