Monsterkalas

Ny2

I går hade vi kalas för Einar, min sexåring. Hans första barnkalas!

Jag älskar att planera barnkalas. Men att ha dem är både roligt och utmattande… det var 18 barn allt som allt, våra egna inräknade. Man får vara glad att vi överlevde. 😆

I stället för tårta lagade jag cupcakes, på bilden ovanför syns några av dem. Det är chokladmuffins med swiss meringue buttercream, franska pastiller till ögon och strössel.

Receptet på chokladmuffins hittade jag här på Mitt kök. Det är ett jättebra recept med mycket vätska, så de blir inte alls torra utan nästan som kladdkaka.

Receptet på swiss meringue buttercream hittade jag här på bloggen ”Sugarhero”. Det är helt enkelt smörkräm med vispad äggvita, vilket gör smörkrämen mycket fluffigare och lättare att arbeta med. Konsistensen är som ett mellanting mellan smörkräm och vispgrädde. Receptet är jättebra för man behöver inte värma äggvitan alls, däremot kräver receptet att man har en matberedare.

Monster var temat, jag gillar att ha ett genomgående tema för kalasen. Så här såg inbjudningarna ut:

Ny3

Jag klippte ut alla delar men Einar hjälpte mig limma. Tur var väl det, för jag hade tänkt göra alla likadana. Det var han som såg till att de blev så här roliga!

grid1

Förutom muffins hade vi chocolate chip cookies, chips, popcorn, chokladrån och gröna kulor. Receptet på kakorna ovan har jag lagt ut förut, det finns här. Jag använde små non stop-karameller istället för chokladknappar.

Godispåsarna hade också monstertema. Jag hittade clipart-bilder på nätet som jag skrev ut och limmade på vita papperspåsar. Barn är så roliga. En flicka sa, när hon fick sin godispåse och skulle åka hem: ”Är det här ett monsterkalas eller?”

När barnen ätit färdigt hade jag ordnat med pyssel för att hålla dem sysselsatta. En del ville hellre leka i Einars rum men det var i alla fall fler än hälften som pysslade. Här är några av sakerna de gjorde. Jättefina!

grid2

Uppdraget var att göra monster. Vissa gjorde flera, vissa hittade på egna saker. Som killen som gjorde skattkartor, de syns nere till vänster.

På bilden uppe till vänster syns lådan med pysselgrejer jag hade åt dem. Jag köpte lite grejer från Ebay och lite från Adlibris, en del hade jag sedan tidigare. Det var inte särskilt dyrt. Saxar lånade vi från släkt och vänner.

Det var nog lite kaos, men inte så farligt som jag fruktade. Vi var tre vuxna, jag, min man och barnens mormor. Det behövdes. Jag tror att alla hade roligt, särskilt födelsedagsbarnet!

Vår knäppa katt brydde sig inte om att vi hade nästan en hel förskoleklass hemma hos oss, hon bara låg på golvet och lät sig klappas. Tills flickorna försökte bära henne, då fick vi sätta stopp.

Nu dröjer det ett bra tag tills det är dags för nästa barnkalas. Skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s