Somrig väska med Berså

Phonto1

Glad midsommar!

Det är mulet och ruggigt här på Åland, men det är ju så det brukar vara på midsommar. Om det inte ösregnar ska vi försöka åka till någon midsommarstång. På Åland är midsommarstängerna imponerande stora, dekorerade med blommor och björklöv, men också papperskronor, segelbåtar och en viftande gubbe högst upp!

Nu till det jag egentligen skulle skriva om: min nya necessär som blev så fin så jag tänker behålla den själv.

Phonto2

Den är förstås inspirerad av den klassiska porslinsservisen ”Berså” av Rörstrand. Jag använde brun tråd istället för svart som det egentligen ska vara för jag tyckte det blev fint.

Diagrammet hittade jag på bloggen ”Knasmaja”. Det syns inte på bilden, men baksidan av necessären är likadan som framsidan.

Jag använde mig av tekniken ”tapestry” där man virkar med flera trådar samtidigt, de man inte använder för tillfället virkas in i maskorna.  Jag virkade bara i de främre maskbågarna, det ser bra ut när man virkar tapestry. Det är också viktigt att använda en mindre virknål än vanligt, annars lyser färgerna man inte virkar med igenom. Jag använde Järbo 8/4 virkgarn och virknål 1,5.

Här syns fodret jag sydde in i väskan:

Phonto3

Det tog väldigt länge att virka med så tunn tråd och så liten nål, dessutom gjorde jag fel och fick riva upp stora delar…suck. Till slut blev den i alla fall klar, men den har legat i en byrålåda i månader i sträck för att jag tröttnat på den. Det var värt det, för resultatet blev fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s