Mitt tomtehus!

Det här är vårt nya julpynt för i år: ett tomtehus med en liten trädgård!

I dag firar vi Lillajul på Åland. Den infaller alltid lördagen före första advent, i år råkar det vara den första december dessutom. En del har en liten gran inne och äter julmat, men gör inte vi . Vi brukar ha skattjakt för barnen och så får de godis och sina julkalendrar. Jag har fixat en särskilt knepig skattjakt i år!

Jag är verkligen supernöjd med det här tomtehuset. I trädet är det också någon som bor, kanske är det en tomte, kanske någon annan. Tomtarna har en egen julgran och i snön växer det flugsvampar.

Det finns tre tomtar allt som allt, den sista är lite svår att hitta. Här är den:

Jag såg en bild framför mig hur den lilla tomtevärlden skulle se ut innan jag började. Den tecknade jag ner på papper och sedan satte jag igång. Det blev i stort sett som jag hade tänkt mig.

Det svåraste var att få till böjen på husets tak, den fick jag kämpa rätt länge med. Under den virkade snön finns en kudde som jag gjorde själv och sydde fast på undersidan.

Jag tyckte det var skojigt att göra trädkronorna vita på toppen, då ser det ut som om det har snöat på dem. Det är en underlig trädsort förresten, kanske är det ett afrikanskt baobaträd? Det passar i alla fall bra att bo i.

Glad Lillajul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s