Gubben i månen

Vem har sagt att det måste vara en gubbe förresten?

Det jag ville få fram var en känsla av stillhet, för den här tavlan ska hänga ovanför sängen i vårt sovrum.

Jag började med broderiet för jättelänge sedan, sommaren 2017 tror jag att det var. Jag lade det åt sidan flera gånger och när det äntligen var klart blev det också liggande ett tag. Det där sista är ju så tråkigt att göra.

Blommorna är gjorda med två tekniker: franska knutar och ”woven wheel”. (Jag har inte hittat det svenska namnet för det sistnämnda.) Jag lärde mig göra blommorna från videos på nätet, men i övrigt är det min egen design.

Anisktet gjorde jag först:

Här har jag gjort de allra första blommorna:

När jag gjort alla blommor fyllde jag i mellanrummen med gröna blad. Jag räknade blommorna, det är 116 stycken! Jag har ingen lust att göra fler på ett tag…

Här på Åland har det varit kaos i skogarna sedan stormen Alfrida på nyårsdagen. Många familjer har fortfarande strömavbrott och skogen ser gles ut. Det blir ett oerhört arbete att reda upp allt stormen ställt till med.

Vi bor på ett berg utan träd i närheten av huset och med nedgrävda elledningar, så vi klarade oss väldigt lindrigt undan.

Dagen när stormen kom var vi i Sverige och firade nyår. Som tur är fick vi reda på att stormen var på väg och hann med den sista färjan, annars hade vi blivit kvar. Det började gunga ordentligt under färjturen av blåsten, men det var inget mot natten som skulle komma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s