Jag ska lära mig teckna

Det är ett nytt år och jag känner att det är dags att göra något nytt.

Min plan är att försöka rita lite varje dag. I sommar, om cirka sex månader, ska jag jämföra mina teckningar och se om det är någon skillnad!

Jag har ritat från och till i perioder, så jag börjar inte från noll. Men jag har aldrig verkligen gått in för det eller lärt mig grunderna.

Jag började i måndags för en vecka sedan. Först gjorde jag lite blyertsteckningar som jag fyllde i med bläck, för att komma igång. Det blev en hel del djur, från foton jag hittade på nätet.

Lite landskap, en är från ett foto och en är utsikten från mitt fönster:

Alla bilder jag hittar på nätet sparar jag i en mapp på datorn, i fall jag vill gå tillbaka senare och använda dem igen.

Här försökte jag rita av ett foto på en modell. Hon ser väl inte så tokig ut i och för sig, men hon ser inte ut som tjejen jag ritade av… Det är bra mycket lättare att rita djur än människor. ”Inte så likt” har jag skrivit på bilden.

Nu har jag gått över till anatomi och det kommer jag att hålla på med ett bra tag tror jag. I brist på levande modell använder jag foton.

Jag har bara börjat men det känns som att det går framåt.

På den undre teckningen ritade jag kroppen till vänster först och sedan den till höger. Den högra blev mycket bättre, där syns det att hon stöder på ena benet.

Här är en till teckning:

Det blir mindre tid för handarbete och virkning nu. Jag har tröttnat lite på det jag hållit på med så det blir bra med en paus. Men jag slutar inte helt, jag har några saker på gång!

Hur det går med tecknandet ska jag skriva om med jämna mellanrum. Det finns en ny kategori vid sidan av blogginläggen som heter ”teckning” och där samlar jag de inläggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s