Nu lär jag mig anatomi

Tre veckor har gått sedan jag bestämde mig för att bli bättre på att teckna.

Hittills har jag gjort det jag lovade mig själv: jag har ritat nästan varje dag. Jag är ganska nöjd med skisserna här ovanför. Jag kan se brister, men det ser bättre ut än det jag gjorde för en månad sedan och det är det viktigaste.

Båda skisserna är avbildade från fotografier. Tjejen till vänster liknar inte helt och hållet i ansiktet men jag fick fram rätt uttryck åtminstone. Balettdansösen till höger var en riktig utmaning. Det är svårt att rita en muskulös kropp!

Den här boken köpte jag från Adlibris: Bridgmans Complete Guide to Drawing from Life av George Bridgman. Det är en fantastisk bok om anatomi och hur man ritar människor. Det hjälper inte att bara läsa den, jag behöver träna in lektionerna så att själva handen minns. Därför ritar jag av bilderna i boken.

Jag ritade djur förut men jag har helt gått över till att rita människokroppen och ansikten nu. Kan man rita det så kan man nog rita vad som helst tror jag. Det finns inget vi är lika noga med när vi tittar på en tecknad bild, minsta lilla fel så ser det för hemskt ut. Djur är lätta i jämförelse.

Här är en del av skisserna jag gjort från boken (men inte alla för jag har ritat på båda sidor av de flesta papper).

En insikt jag fått efter de första veckorna är att det här projektet är mycket svårare än jag tänkte mig innan jag började. Det är så oerhört mycket att lära sig och man blir nog aldrig klar. Men jag fortsätter och så får jag se var det slutar!

(Alla blogginlägg om hur jag lär mig teckna finns under kategorin ”teckning”.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s