Porträtt och skuggning

De senaste veckorna har jag arbetat mest med porträtt och försökt lära mig mer om skuggning.

Det är svårt att få till det där som får det att likna på en person. Jag har inte kommit dit än, så jag blev väldigt glad när min man gissade rätt när han såg det här porträttet. (Det är Paul Newman).

Här är två andra Hollywood-skådisar:

Det ska föreställa Sophia Loren till höger, det liknar kanske en smula i alla fall. Teckningen till vänster skulle vara Ava Gardner, men det liknar inte alls. Det är bara att kämpa vidare…

Jag valde Hollywoodskådisar från förr eftersom de ofta är fotograferade med väldigt skarpt ljus. Det gör att skuggorna i ansiktet blir hårda så att man lätt ser var de är när man ritar.

Jag testar olika sätt att skugga just nu, med streck åt samma håll, eller med en mer jämngrå skugga som jag tonar ut med en så kallad ”stomp” av kartong som jag köpte på bokhandeln. Jag köpte ett knådbart suddgummi också. Det är en superbra sak att ha, nu behöver jag inte sudda ut halva ögat längre när ett streck hamnar fel.

Det är svårt att rita barn, deras ansikten är helt olika vuxnas. När jag började med det här ansiktet såg det vuxet ut, men jag suddade och ändrade tills jag blev nöjd.

Det är tufft att försöka rita fotorealistiskt och lite nedslående när det inte blir så bra som jag vill. Då tar jag fram teckningar jag gjorde för flera månader sedan och jämför och så känns det bättre. Det ser lite bättre ut för varje porträtt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s