Jag har hittat min stil

Det här är mina tre senaste porträtt.
Jag är väldigt nöjd med dem och känner att jag har hittat det som är mitt sätt att teckna på. Det har tagit mycket arbete och experimenterande för att hitta fram till det. (Jag har en jättetjock bunt med teckningar i en pärm, många fler än de jag visat upp här.)
Nu gäller det bara att fortsätta finslipa tekniken för även om jag är nöjd med mina framsteg så är jag långt ifrån klar.

Alla tre porträtt är från tv-serien Game of Thrones. Jag vet inte riktigt varför men jag valde ut några av de värsta karaktärerna. Skurkarna är ofta mer intressanta än hjältarna tycker jag.

Den här gjorde jag först, det är Cercei.

Det var en kurs i att rita avancerade håruppsättningar kan man väl säga.

Det här är Olenna Tyrell, den gamla damen med de underliga sjalarna på huvet:

Här fick jag till ansiktsuttrycket tycker jag. Det var intressant att rita en äldre person och det svåraste var näsan. (Oavsett vem man ritar av så är det svårt att rita en näsa snett underifrån för det ser inte riktigt klokt ut.)

Den sista och kanske värsta av dem alla: Ramsay Bolton, ”the Bastard”.

Det finns väldigt många sätt att rita ansikten på. Jag har testat flera olika tekniker och de jag gillar mest kan man se här. Jag använder mig mycket av det vita i pappret och försöker ha mycket kontrast i bilden. Skuggningarna består av synliga pennstreck, till skillnad från jämngrå utsmetade skuggor.
Jag har också insett att man inte behöver rita konturer runt allting, för hjärnan fyller i tomrum själv och det är bra att använda sig av när man vill rita ett ljusare parti. Som nästippen på bilden här ovanför.

De här tre porträtten gjorde jag innan GoT-bilderna.

Det är Arwen från Sagan om ringen längst ner, Joaquin Phoenix uppe till höger och en modell till vänster. Likheten är inte lika stor i de här porträtten, men jag var på väg åt rätt håll.

Nu känner jag att det är dags att rita av människor i mitt eget liv, det första jag ska göra är ett självporträtt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s