Fira påsk med choklad

Jag gjorde en liten påsktårta, stor nog till oss fyra i familjen (och lite till i morgon också). Den är ganska lik den jag gjorde i fjol, men i år blev det ännu mera choklad och det passar ju bra till påsk!

Det är chokladsockerkaka fylld med chokladkräm och hallon. Dekorationerna är smörkräm, mintchokladägg och silverströssel. Den bruna smörkrämen är färgad med kakao, den rosa med karamellfärg.

Smörkrämen är en ny variant som jag inte lagat tidigare. Den heter ”ermine buttercream” och receptet hittade jag här. Den innehåller mindre smör och socker än vanlig smörkräm och blir inte lika kraftig. Man kokar upp socker, mjölk och majsstärkelse i micron tills det blir en slags geléaktig sås, kyler den och blandar med smöret. Smörkrämen var lätt att arbeta med och smakar gott också.

Här har jag brett ut det första lagret smörkräm och hallon.

Sockerkakan är ett klassiskt recept på ”fin sockerkaka” som passar till tårtbottnar, jag lade till 1/2 dl kakao. Jag gillar inte torr kaka i tårtor så jag försöker alltid tillsätta vätska om fyllningen inte innehåller så mycket vatten. Den här gången använde jag hallonsaft som jag droppade över kakan, några teskedar per tårtbotten. Tårtan fick dessutom stå i kylskåpet över natten, det gör den extra god.

Naturligtvis sprack det förbannade locket… alltid är det något. Men det gick att fixa till med smörkrämen så att det inte syntes.

Det är roligt att testa nya saker, ermine buttercream kommer jag att göra fler gånger. Den är inte riktigt lika god som swiss meringue buttercream, men den är å andra sidan mycket lättare att göra.

Det här är vår lilla påskhörna. Dekorationerna blir fler för varje år, i år är det Einar som tagit hem gräs han odlat och påskpyssel från skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s