Dramatiskt 40-tal

Mitt senaste porträtt föreställer Vivien Leigh. Hon var stor på 40-talet och är kanske mest känd från ”Borta med vinden”. Hon har en sådan uttrycksfull skönhet och jag har länge velat måla henne.

Det här fotot tog jag när jag hade kommit halvvägs ungefär:

Först gjorde jag en detaljerad blyertsskiss. Sedan målade jag ovanpå med bläck och jag använde bara pensel. För att få de ljusare grå nyanserna blandade jag bläck med vatten.

Bläck är lite speciellt att arbeta med. Det torkar jättesnabbt, snabbare än vattenfärger, så det är svårt att korrigera fel. Man måste göra rätt från början. (Jag gjorde några tabbar och trodde jag förstört bilden, men jag gjorde vissa partier mörkare så jag tror inte att det syns.)

Jag har målat med bläck och pensel förut, när jag var yngre. Men det var ungefär 15 år sedan…

I januari gjorde jag ett blogginlägg om att jag skulle lära mig teckna. Jag skulle rita lite varje dag skrev jag – det gjorde jag i början, men nu blir det inte riktigt så ofta. Många timmar har det blivit i alla fall. Till sommaren ska jag kolla om jag blivit bättre skrev jag då. Det är nu det!

Den vänstra bilden ritade jag i januari och jag försökte rita ett ansikte så bra jag kunde efter ett foto. Det har verkligen hänt massor.

Jag har mycket kvar att göra, jag vill bli bättre på att måla akvareller till exempel. Men jag är väldigt nöjd med hur långt jag har kommit på den här korta tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s