Min första klänning

Precis lagom till midsommar blev min klänning färdig!

Det här är mitt största projekt i klädväg hittills. Vissa delar har jag använt mönster till, spetspartierna till exempel, men till stora delar är klänningen frihandsvirkad. Det kan man göra när man gör kläder till sig själv och kan prova hela tiden! Jag tycker det är hopplöst att följa mönster och få rätt storlek.

10 maj hade jag bara gjort de här två trianglarna. Jag utgick från ett mönster som heter ”Basic bralette” från bloggen Morale Fiber för den översta bikini-delen. Jag hade ett mycket tunnare garn än i mönstret så jag fick ändra en del.

Mellanpartiet i spets hittade jag på själv.

Garnet köpte jag förresten på förra årets Röda Kors-marknad så något fler nystan gick inte att få tag på. Jag hade räknat ut att det skulle räcka till en klänning och jag fick rätt!

Spetsbården nertill på klänningen använde jag mönster till, som finns här på My Picot.

Så här ser ryggen ut:

Den nedre delen av klänningen har underkjol och så är det blixtlås bak. Det var rätt mycket arbete att få till de delarna för jag syr inte så ofta. Blixtlåset och underkjolen måste sys fast för hand i klänningen


Christer var skeptisk när jag sade att jag skulle virka en klänning. Men han fick medge att det blev bättre än han föreställde sig!

I morgon ska jag ha den på mig när vi firar midsommar tillsammans hela familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s