Ansikten

Jag har gjort en massa teckningar som jag inte blivit nöjd med och jag började tappa lusten litegrann. Men i går vände det, jag gjorde den här och nu känns det roligt igen!

Det är fortfarande ansikten som är i fokus för mig, jag vill bli ännu bättre på det innan jag går över till andra saker.

Motivet är inspirerat av ett fotografi jag hittade på nätet. Jag har inte ritat av fotot exakt utan tittat på lite olika bilder på katter och ögon. Först gjorde jag en skiss med blyerts på akvarellpapper, sedan tecknade jag med akvarellpennor och använde vatten och pensel på vissa ställen.
Jag har inte kommit överens med akvarellpennorna förut, resultatet blir väldigt olikt vanliga vattenfärger. Men de passade bra att använda till den här teckningen.

Det här är ett porträtt jag gjorde i somras som jag glömt att visa upp här.
Det är mitt mest lyckade bläckporträtt hittills, jag har försökt rita fler men har inte blivit helt nöjd.

Här är en av dem. Det finns mycket med den som jag inte gillar, men även en del som är helt okej.
Det är svårt att teckna med bläckpennor för om man gör fel är det ganska kört, man kan inte testa olika grejer och sudda som man kan med blyerts.

Teckningarna som som ligger kvar i blocken och inte visas för någon eller hamnar i papperskorgen är inte bortkastad tid. Jag lär mig otroligt mycket av varje teckning jag gör – även de misslyckade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s