Halloween: pumpor, monster och banankostym!

Jag gjorde några gulliga pumpor till Halloween! De blev fina som bordsdekorationer.
Jag frivirkade dem, men de är väldigt enkla att göra. Man virkar bara en pumpaformad lite platt boll, sen drar man åt med trådar från topp till botten så den får den där särskilda pumpaformen. Stjälk ska den ju ha också förstås.

En riktig pumpa blev det också, den står på trappan. (Det snöade lite på den i natt.)

I år stod barnen för designen precis som i fjol. De ritade olika förslag och kunde komma överens med varandra om hur pumpan skulle se ut. Måns bestämde ögon och näsa, Einar ritade munnen. Jag ritade av deras teckningar med tusch på pumpan och skar ut.
På kvällen åt vi pumpasoppa. Det är tradition på Halloween när vi gjort pumpagubbe och det är väldigt gott!

Jag sydde en ny Halloweendräkt åt Måns i år. Han var väldigt bestämd med att han skulle vara banan, det lät så kul så det måste jag ju hjälpa honom med! Så här blev det, Måns som banan och Einar som häxkarl i en dräkt jag sydde i fjol:

Jag brukar försöka göra billiga Halloweendräkter och återanvända om det går. Banandräkten är gjord av ett lakan det gått hål i, men lakanet var vitt så först måste jag färga tyget. Jag klippte ut delarna jag behövde och färgade dem på spisen med tygfärg – med den sorten som inte är så värst tvättäkta, men kostymen ska inte användas så mycket så det gör inget. Det blev en väldigt klar och fin bananfärg!

Sedan var det dags att sy, jag improviserade helt och hållet och fixade fel jag gjorde allt eftersom. Jag är inget proffs, det är mest Halloweendräkter jag brukar göra. Den här gången fick Måns sy litegrann själv också.

Vi hade Halloweenparty i lördags med några inbjudna barn. Huset pyntades till festen och det var fladdermöss och pumpor och läskigheter överallt i huset!

Måns gjorde en väldigt fin vimpel till fönstret, pappersfladdermössen hade vi sparat från ifjol. Einar gjorde fladdermus och pumpa med plus-plus. Jag gjorde ett djävulsansikte som jag fäste på spegeln, så att man fick utklädsel även om man glömt ta på någon!

Här är mina monstermuffins. Det är chokladmuffins med swiss meringue buttercream, ögonen är franska pastiller.

Jag hittade en rolig lek på en sida på nätet: ”Frankensteins laboratorium”. Man ska ha ögonbindel och känna på olika saker i burkar och gissa vad det är. Det lekte vi på festen, men de behövde inte känna på så värst äckliga saker. De två kladdigaste var svampar från gräsmattan och snabbmakaroner. Jag hade också klätt ut mig litegrann, här är en selfie på oss!

Glad Halloween!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s