Rymdfärden

Jag har sett målningar på Instagram som är gjorda med bläck och alkohol, det såg så häftigt ut så jag ville försöka lära mig det.

Jag googlade ”ink alcohol painting” och hittade youtube-videor som visar hur man gör. Man ska droppa alkohol och bläck om vartannat på ett papper som inte absorberar fukt och sedan blåsa med hårtork för att få en fläckig effekt.
Det verkade rätt svårt så jag trodde inte det skulle bli något vidare resultat. Jag misslyckades ett antal gånger men till slut fick jag till en teckning som jag gillade!

Som alltid försöker jag använda mig av det jag har hemma, det kan hända att jag använt fel material. Men jag blev nöjd med resultatet så det gör inget! Jag använde klorhexidinsprit från apoteket, flytande blå vattenfärg och fotopapper i vykortsstorlek.
Först ritade jag planeten och rymdraketen med en bläckpenna som inte är vattenlöslig. Sedan droppade jag ut alkohol, lite färg, mer alkohol och blåste på det. (Det fick jag göra många gånger innan jag var nöjd.)
Jag målade gulddetaljerna med en tandpetare och använde alkohol på dem också, för det löste upp guldfärgen på ett snyggt sätt.

Det är väldigt kul att lära sig nya tekniker, jag testar säkert göra det igen någon gång! Inte varje dag bara för ångorna från alkoholen och värmen gjorde att jag fick huvudvärk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s