Ur skissblocket

Min dagbok är ingen klassisk dagbok, den innehåller en blandning av skisser och virkmönster.

Det var ett tag sedan jag ritade porträtt, det har varit svårt att få till dem så jag tog ett litet uppehåll. Jag blev ganska nöjd med det här porträttet och känner att jag kan visa upp det.

Jag vill bli bättre på att teckna med bläck och köpte en bok från Adlibris av Alphonso Dunn. Den har varit till stor hjälp.

Det finns olika tekniker för att göra skuggningar och på bilden ovan försöker jag få till några av dem. När man lyckas ser det enkelt ut men det är det inte, särskilt inte när man ritar ansikten. Ritar man fel är hela teckningen förstörd, det har hänt mig ett par gånger nu och jag tänker rita porträtt med blyerts ett tag tills jag lärt mig mer.

Ett bra tips från boken var att rita vad som helst, allt är värt att rita av. Jag har försökt ta till mig det och gjort massor av skisser i min bok av alla möjliga sorters fiskar…

…grodor och ormar…

…fåglar och en krokodil.

Jag gör en enkel skiss med blyerts först för att få till proportionerna, men detaljerna gör jag med med bläckpenna. Man kan inte hålla på och ändra och försöka få det perfekt när man ritar med bläckpennor, man måste nöja sig och gå vidare.
Det kan vara en bra sak ibland även om det är frustrerande när det blir fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s