Skolstängt

I onsdags stängde skolorna i hela Finland.
Nu har killarna haft sin första skolvecka hemma. Det har gått rätt bra även om det är bättre när de kan gå till skolan förstås.

Lärarna har verkligen gjort ett otroligt jobb. I måndags höll finska regeringen presskonferens om corona-viruset: skolorna stängs, gränserna stängs, förbud mot sammankomster med mer än 10 personer. På onsdag morgon hade lärarna i barnens skola gjort en plan för distansutbildningen och fått allt att fungera.

Måns som går i fyran kan chatta med sin lärare under skoldagen. Dessutom finns plattformen Wilma sen tidigare som gör att föräldrar kan ha kontakt med lärarna. Engelskaböckerna de använder finns digitalt via Studentlitteratur.se och de kan lyssna på texter och göra övningar.

Vi har alla skolböcker hemma nu.

Det är märkliga och skrämmande tider vi lever i.
Finland har infört hårda restriktioner tidigt för att stoppa smittan. I Sverige är skolorna fortfarande öppna. Vem gör rätt? Om ett år eller så får vi kanske reda på svaret, innan dess kan man bara gissa.

Vi är väldigt beroende av färjorna här på Åland men nu står färjtrafiken mer eller mindre stilla. Många som bor här arbetar på färja. Ännu fler jobbar med turism på olika sätt. Varor, mat, posttransporter, allt går via färjor. Men om det finns något plus med att bo här nu så är det att Åland är lätt att isolera, kanske blir vi mindre drabbade av själva viruset. Det återstår att se.

Jag och min familj följer myndigheternas råd om att skydda äldre släktingar och minska kontakterna med andra. Det känns som det viktigaste att göra. Läser nyheter, lite för mycket kanske. Man vill ju ha koll, men jag behöver lära mig läsa lagom mycket om allt som står på nätet.
Mindre nyheter och mer skönlitteratur skulle jag må bra av. En riktigt bra fantasybok skulle passa bra just nu.

Ta hand om er alla – på Åland, i Finland, i Sverige och överallt i världen.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s