Två varianter av vattenfärg

Påfågeln har jag målat med flytande vattenfärg av märket Ecoline, detaljerna är ritade med bläckpenna.
Flytande vattenfärger fungerar i princip som att måla med bläck samtidigt som det går att blanda dem med vatten. Jag fick färgerna i födelsedagspresent i höstas men jag har tyckt att det varit svårt att måla med dem, de fungerar inte som färger jag är van med. Det blir väldigt hårda kanter om man råkar använda för mycket vatten till exempel.

Jag läste på lite och insåg att färgerna kommer mer till sin rätt om man blöter akvarellpappret först innan man börjar måla, så det gjorde jag när jag målade påfågelns stjärt. Färgerna flyter ut och blandar sig med varandra på ett väldigt spännande sätt!
När jag var nöjd med stjärten doppade jag penseln i färg och sprättade färg- och vattendroppar över teckningen. Det ser lite rörigt ut men jag gillar den effekten.

Här är en helt annan typ av teckning jag gjort, med mina vanliga vattenfärger:

Färgerna jag använder är av det brittiska märket ”Major Brushes”, det finns säkert bättre men de var rätt billiga och funkar bra för mig.

Jag är nöjd med kons utseende, men detaljer och skuggor behöver jag bli bättre på att göra med vattenfärger. Det är rätt svårt att måla ett ganska blekt motiv med mycket beige och rosa. Jag tänkte att jag först ska lära mig rita kor och andra djur, sedan kan jag våga mig på att måla människor, det är mycket svårare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s