Porträtt med färgpennor

Jag har mest tecknat porträtt med blyertspennnor på vitt papper tidigare. Nu har jag testat att använda grått papper, det ger en extra färg att arbeta med när man använder svarta och vita färgpennor.
Jag lär mig fortfarande men blev ändå rätt nöjd med porträttet här ovanför. Det är svårt att rita någon som ler och visar tänderna, men med vit penna var det lättare än med blyerts.
Här är ett till porträtt på grått papper:

Det här var en ganska snabb skiss jag gjorde som bara tog någon timme, så anatomin är inte perfekt. Ögonen och näsan ser inte helt bra ut till exempel, det kan jag se nu efteråt.

Jag ritade det här för ett par veckor sen för att öva mig på anatomi. Jag tecknade av modeller för träningskläder och gjorde flera sidor med rätt så snabba skisser i mitt block.
Här är en teckning som fick ta lite mer tid:

Det var en utmaning för mig, särskilt att rita ansiktet i den vinkeln. Händerna också, det är alltid svårast att rita händer…

Hår är en annan sån där grej som är himla knepig att få rätt. Här gick jag in för att försöka få till det:

Det blev helt okej, men jag fortsatte rita alldeles för länge på den så den blev lite överarbetad. Så kan det vara ibland. Så här såg det ut när jag hade kommit halvvägs:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s