Skalbaggarna

Jag gjorde den här teckningen under våren, en skalbagge med en fabrik på ryggen. Det är spännande att fundera på historien bakom – är det en jätteliten fabrik? Eller en gigantisk skalbagge? Vilka jobbar på fabriken? Jag har inga svar, det får man fundera ut själv!

Idén kom till efter att jag och barnen sett animéfilmen Howl´’s Moving Castle, men slutresultatet blev inte alls likt slottet i filmen.

Jag gjorde en till bild i samma stil, den här gången med en en nyckelpiga. Den röda färgen passar ihop med röda stugor och sådana finns det gott om här på Åland. Jag är uppväxt i ett sånt hus, inte ett som ser ut exakt som det ovan men det huset är också rött med vita knutar och har en blå dörr.

Tekniken jag använt mig av är bläckpennor och vattenfärg. Jag använder bläckpennor av märket ”Unipin”, de är helt vattenfasta och passar bra att använda tillsammans med andra tekniker. Man kan rita teckningen helt färdig med bläckpenna och sen måla över med vattenfärg, bläcket blöder inte ut alls på pappret.

Det här är den senaste teckningen jag gjort klar och det är någonting helt annat – ett porträtt av Danny DeVito:

Det är det tredje porträttet jag gör med svarta och vita färgpennor. Jag är riktigt nöjd, det blev rätt så likt. Jag tycker att det tredimensionella kommer fram mer när man ritar med svart och vitt på grått papper, det blir effektfullt.

När det var riktigt varmt för någon vecka sedan satt jag mest ute på verandan i skuggan. De här två tallarna syns därifrån, den ena är på vår och den andra på grannens gård. Jag ritade av dem med bläckpenna. Det är svårt att rita tallar, kanske det svåraste trädet att rita med bläck. Först gjorde jag några misslyckade försök, men sedan gick det bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s