Regnbågsorm

Inte ens ormrädda kan väl ogilla den här färgranna ormen?

Huvudet och största delen av kroppen har jag virkat i olika nyanser av rött och rosa, svanstippen är regnbågsfärgad. Det var inte planen från början, men jag tror att det blev en skallerorm med tanke på hur svansen ser ut!

Ögonen har jag broderat på huvudet. Jag gjorde en liten mun också men det såg inte bra ut så jag tog bort den. Första varvet av virkningen ser lite ut som en mun så det behövs ingen tycker jag.
Ormen är 80 cm lång.

Kroppen är virkad med en maska som kallas ”shell stitch”. Jag har använt det en gång tidigare, då gjorde jag en väska. Maskan påminde mig om ormskinn och det var så jag kom på den här idén.
Det blir ganska stora mellanrum mellan maskorna när man virkar med stolpar, därför har jag fyllt ett strumpbyxben med stoppning inuti ormen så ingen stoppning ska läcka ut. Dessutom fick jag sy ihop de större hålen från insidan.

Jag har använt bomullsgarn av olika typer och märken. Det här var ett bli-av med-gamla-garnrester-projekt. Eller ”stashbuster” som det kallas på engelska. Det svarta garnet är Järbo 8/4 bomullsgarn.

För en gångs skull är ormen ingen present så vi kan behålla den själva, det blev Einar väldigt glad åt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s