
I dag har jag blivit firad av mina barn, med kort och blomster. Måns hade med sig en chiliplanta från skolan som han planterade redan i februari. Rosor fick jag också men det var nog från pappan, inte barnen!
Min egen mor och svärmor bjöd jag på tårta.

Det är glutenfri kladdkaka med lime och så vispgrädde och jordgubbar.
Det går bra att spritsa med grädde också och ibland är det mycket godare än smörkräm.

Jag vände ner ungefär en halv deciliter florsocker i 3 dl vispgrädde, när den var färdigvispad. Det gör grädden stabilare, dessutom behövdes det lite extra sött för både kakan och jordgubbarna var syrliga. Man måste arbeta snabbt med vispgrädden när man spritsar, annars blir den lös och rinnig.
Förra helgen hade vi också bakverk med jordgubbar, då lagade jag muffins.

Till ett grundrecept på muffinssmet la jag till kardemumma och det blev jättegott. Muffinsreceptet jag använde var från boken ”Annas mat” av Anna Bergenström, en bok jag haft sedan jag var tjugo-någonting.
Ovanpå mina muffins har jag swiss meringue buttercream, alltså smörkräm blandad med marängsmet. Jag färgade smörkrämen blå med matfärger jag köpte nyligen. Det är jätteroligt att använda dem, det blir mycket finare färg än med vanlig karamellfärg.